25-12-2010, 12:44 AM
imao sam sliku,ali sam je nekom dao
dva jelena uskoku
|
25-12-2010, 12:44 AM
imao sam sliku,ali sam je nekom dao
25-12-2010, 09:56 PM
postavi je na forumu ( u delu predviđenom za znakove) možda neko ima nešto za to
30-12-2010, 08:13 PM
ova dva jelena uskoku su u vrlo zanimljivoj pecini,pecina ima nekoliko nivoa i ulaz je veoma mali od spolja izgleda kao lisicja rupa kroz n ju se mora puziti 7-8 metara (mrsavije osobe) i onda se pojavljuje velika soba ......ima jos nkih zanimljivih stvari kao od kamen napravljeni jelenski rogovi
01-01-2011, 12:34 PM
Kod mene se u nekim planovima pominju rogovi od kamena u pecini koja se zove ,,Mala jelenova pecina" ali se ne pominju ta dva jelena. To je plan od nekog hajduka koji se zvao Krum Ivanov i koji je OZNA posle Drugog svetskog rata pronasla u kuci nekog predratnog ministra poreklom iz Nisa. Ne mogu da se setim njegovog imena ali mislim da je u jednom periodu bio i predsednik vlade . U planu koji je do mene dosao u obliku teksta kucanog na masini pominju se jos i Potajno jezero ,Rudnoku(?)kosa pa ako ti je neki pojam poznat moguce je da se radi o tom mestu . U drugom delu teksta(sasvim drugi opis)nalazi se plan za Grozdin grob gde je navedeno da se nalazi na putu od sela Matejevac prema Nisu ,Onda plan za Rtanj i neko guvniste na njemu pa za za Selo Popovicu i neku ,,Pecinu u zljeburu" ; Zagan padina gde je ovca iskovana itd . Kod istog coveka (pokojnog pripadnika sluzbe) video sam i plan iz vremena Aprilskog rata koji opisuje mesto na Juhoru gde su neki oficiri zakopali neke kase .To mesto se nalazi na samom vrhu planine.Pominje se i neki izvor i neka bukva na kojoj je ispisano ime ,,SAVA" .Ima nacrtana jasna skica sa svim merama. Interesantan je papir na kome je sve nacrtano . Na njemu se nalazi vodeni zig (kao na novcanicama) na kome pise ,,Ministarska hartija". Pozdrav.
01-01-2011, 01:24 PM
u ovoj pecini iza znakova (dva jelena u skoku ijos nekih sitnih znakova,isklesanih u mekom zidu ) ima propast 12-13metara na cijem dnu je bilo sedlo od kamena koje je polomljeno i neke figurice u obliku konja ,po recima nekih ljudi ja to nisam video,jer nisam silazio utaj propast.Na dnu propasta pocinje drugi nivo gde su bili jelenski rogovi i statua kao covekova glava koja je takodje polomljena...............Detektori u svim nivoima nisu nista zanimljivo pronasli.
01-01-2011, 02:53 PM
za plandziju,za ove pojmove koje si ti naveo nisam cuo da ih ima(potajno jezero)mada nismo smejali detaljno da pregledamo sve nivoe pecine,ja ovaj kraj slabo poznajem a ovo smo slucajno pronasli ,obilazili smo krst na kockastom kamenu otprilike 2x2metara ispod koga je procep kao tunel
01-01-2011, 04:09 PM
Citat:za plandziju,za ove pojmove koje si ti naveo nisam cuo da ih ima(potajno jezero)mada nismo smejali detaljno da pregledamo sve nivoe pecine,ja ovaj kraj slabo poznajem a ovo smo slucajno pronasli ,obilazili smo krst na kockastom kamenu otprilike 2x2metara ispod koga je procep kao tunelO kom mestu je reč možda mogu nekako da pomognem?
02-01-2011, 11:02 PM
mesto je u okolini Zvonacke banje
04-01-2011, 01:44 PM
Da li ima u blizini Banjište ili topla voda, u blizini te rupe?
04-01-2011, 07:12 PM
kolko sam cuo u podnoyje planine ima izvor tople vode
|
|
|