18-04-2011, 11:37 PM
pozdrav plandzijo! kazi mi sta imas za crnokliste i za uzun eminovu vodenicu?
Spisak toponima iz mojih planova
|
18-04-2011, 11:37 PM
pozdrav plandzijo! kazi mi sta imas za crnokliste i za uzun eminovu vodenicu?
19-04-2011, 09:36 AM
Citat:tragac 007 da pogledam pa cu ti reci. Ivanjicki okrug. A ti vidi da li imas jos nesto o tome i okrugu celom.
19-04-2011, 11:26 PM
pozdrav plandzijo!zanima me imas li nesto o Dojkincima,arbinju,o znakovima na toj lokaciji kao sto su npr.srna sa slomljenom nogom,kantar,tri alke itd.unapred hvala! ! !
30-04-2011, 09:54 PM
plangija gledam na ovom forumu si izgleda najobavesten i najvise podataka imas ti pitam se el imas nesto za cepen kamen od obe stne ima rodno drvo sto u krugu od 5do sest kilometara nema rodno drvo samo od dvete strane na cepen kamen
na kamenu e uklesan trougaonik ispod njega neka sapa nebi znao od cega e hvala pozzz
01-05-2011, 08:12 PM
Gtarget,imam plan za uzun eminovu vodenicu. Izvini nisam odmah primetio tvoje pitanje.
01-05-2011, 11:14 PM
plandzijo, ja znam gde je bila uzunova vodenica u jednom selu blizu mene,ako je to ta vodenica.sta pise u plan, da li znas gde se nalazi, neki opis,znak ,u kom je kraju ,itd... ,a imas li sta za Crnokliste .Pozdrav
02-05-2011, 08:44 PM
Iznad vodenice ima ajducko oro . Gde se sastaju potoci ima sovra sa 7leba i jos neki znaci . Ako znas neki znak ti napisi a ja cu ti napisati koji jos treba da budu.
02-05-2011, 09:39 PM
Pozdrav"PLANDZIJO" u mom kraju ima mesto zvano bele vode, za to mesto vezane su dve price koje sam cuo . U jednoj se pominje starica u narodnoj nosnji koja je stajala kod jednog izvora uz put i prela vunu u sred noci neki ljudi su naisli i stali da je povezu ali je starica mahnula rukom i posla u sumu u brdo ,taj dogadjaj znaju mestani obliznjeg sela . Druga prica je vezana za dvojicu mladica koji su se vracali iz druge smene ,jedan je imao fizioloskih potreba a drugi koji ga je cekao u kolima ugledao je mladu devojku u narodnoj nosnji mahnula mu rukom da podje za njim a on se uplasio i prebledeo kad se ovaj drugi vratio nije mu bilo jasno sta se desilo, to je mesto na jakoj nizbrdici ,na nekoliko kilometara od tog mesta postoji mesto zvano Garvan u blizini je srusena crkva, put dalje nastavlja prema delu zvanom Zdravca u blizini se vidi orlovo gnezdo . Mene zanima sta se trazi na belim vodama posto je teren jako brdovit ,na suprotnoj strani je planina Stol, mada je Stol prica za sebe
02-05-2011, 11:47 PM
ova vodenica je u selu koje je blizu Bele palanke , da li mislis da je to ta vodenica ?
03-05-2011, 09:23 PM
Citat:A jel ima neki znak tu blizu?I zanima me mesto na Cemerniku,3 izvora se pominju,jel imas nesto o tome?kaze ovako crna trava cemernik mazgin rid ima 3 izvora na jednako rastojanje..... jel to? |
|
|